Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten ja Suomessa asuvien musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Stipendejä haetaan tämän järjestelmän kautta.
Stipendihaku kahdesti vuodessa
Musiikintekijöiden rahaston vuoden ensimmäinen haku on aina helmikuussa ja toinen haku elokuussa.
Hakuajat
Yleistä
Stipendien saajat julkaistaan Klaavi.fi:ssä noin kahden kuukauden sisällä hakuajan päättymisen jälkeen. Päätöksiin ei ole valitusoikeutta.
Yhteystiedot
Riitta Huttunen
Rahaston toimikunnan esittelijä
puh. 050 355 1036
rahasto (at) musiikintekijat.fi
Stipendejä voi hakea viidestä eri hakukohteesta. Voit hakea stipendiä useammasta hakukohteesta samalla hakukierroksella.
Hakukohteet:
Stipendi on tarkoitettu luovaan työhön säveltäjänä, sanoittajana ja/tai sovittajana. Stipendiä voi hakea myös tilaustöihin. Esim. sovittaja voi hakea stipendiä sovitustilaustyöhön. Tilaajan allekirjoittama aiesopimus tai tilaussopimus suositellaan liitettäväksi hakemukseen. Työskentelystipendi on tarkoitettu luovan työn tukemiseen, eli teosten tekemiseen, ei niiden esittämiseen.
Työskentelystipendi on suuruudeltaan 1000–3000 euroa.
Stipendi myönnetään nuorelle tekijälle, joka on vakavasti rakentamassa uraa musiikintekijänä. Hakijan tulee olla suomalainen tai Suomessa asuva säveltäjä, sanoittaja tai sovittaja. Hakijan on oltava alle 30-vuotias hakukierroksen päättyessä (helmikuun tai elokuun viimeinen päivä).
Uralle-stipendi on suuruudeltaan 5000 € ja niitä jaetaan enintään neljä vuodessa. Hakemuksesta tulee selvitä, mihin stipendi on tarkoitus käyttää. Käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi luova taiteellinen työskentely ja työhön liittyvät laite- tai ohjelmistohankinnat, matkat, ostopalvelut, muusikkopalkkiot, promomateriaalit tai studiovuokra.
Stipendiä ei myönnetä livetoimintaan tai äänitteiden julkaisukuluihin.
Hakemukseen tulee liittää vähintään yksi suosituskirje ja työnäyte.
Hakija voi saada Uralle-stipendin vain kerran.
Stipendi on tarkoitettu musiikintekijöiden luovasta (sävellys, sanoitus ja/ tai sovitus) työstä aiheutuvien matkojen kustannuksiin, residenssin vuokraan sekä ammattiin tai ammatilliseen pätevöitymiseen liittyvien tapahtumien osallistumismaksuihin kotimaassa ja ulkomailla.
Reissustipendi on suurudeltaan 500–3000 euroa. Yli 1000 euron stipendeissä vähintään 20 %:n omavastuu. Kirjaa hakemukseen summa jota haet ja toimikunta huomioi omavastuun myöntöpäätöksessään. Erittely kustannuksista vaaditaan hakemuksessa.
Stipendi on tarkoitettu musiikintekijöille työkalujen (soittimet, ohjelmistot, tietokoneet, muut laitteet, yms.) hankintaan tai työskentelytilojen vuokraan. Hankintojen tulee tukea hakijan tekijyyttä (säv., san. ja/tai sov. työtä), eli esim. live-esiintymisissä tarvittavia hankintoja ei tueta. Tuki myönnetään kertaluontoisesti, eli esim. työhuoneen vuokraan ainoastaan tuettavan hankkeen keston ajan.
Hankintastipendi on suuruudeltaan 500–3000 euroa ja yli 1000 euron stipendeissä on vähintään 20 %:n omavastuu. Kirjaa hakemukseen summa, jota haet ja toimikunta huomioi omavastuun myöntöpäätöksessään. Erittely kustannuksista vaaditaan hakemuksessa. Laadi budjetti mahdollisimman realistiseksi ja huomioi, että hankintakohteen tulee olla kohtuuhintainen!
Erityisstipendi voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu. Hakijan tulee olla vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä. Erityisstipendiä voi hakea esim. hakijan erityisiin/ urasta poikkeaviin/ erityislaatuisiin projekteihin ja/tai pitkäkestoisen työskentelyn tukemiseen. Erityisstipendejä voidaan jakaa korkeintaan muutama vuodessa.
Erityisstipendi on suuruudeltaan 6000-12000 euroa. Jos haet stipendiä pelkästään taiteelliseen työskentelyyn, niin talousarvioon voi laittaa pelkästään työskentelyyn xxxx euroa. Jos hankkeeseen liittyy esim. tila-, matka-, muusikkopalkkioita, niin erittely kustannuksista vaaditaan.
Stipendi on tarkoitettu luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittajien luovaan taiteelliseen työskentelyyn, luovaan työskentelyyn residenssissä, verkostojen vahvistamiseen, täydennyskoulutukseen, ammatilliseen pätevöitymiseen tai sanoittamista edistävään hankintaan.
Luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamisen stipendiluokan sanoituksella tarkoitetaan tässä sanoitusta, joka on osa ensisijaisesti evankelis-luterilaisissa seurakunnissa käytettäväksi tarkoitettua musiikkia.